Vučić predavao u šeikovom amfiteatru

Premijer Srbije Aleksandar Vučić započeo je dvodnevnu posetu Londonu govorom na Londonskoj školi ekonomije (LSE) u amfiteatru „Šeik Zajed“.

Kako je saopštila Vlada Srbije, premijer Srbije je „pred prepunim amfiteatrom studentima održao govor na temu ‘Pogled u budućnost – Srbija i Zapadni Balkan u Evropskoj uniji'“.

„Ali, za mene najveći izazov u regionu nije političkog već ekonomskog karaktera, zato što su ekonomske teškoće te koje bacaju mračnu senku na naša stremljenja“, rekao je Vučić.

Premijer je dodao da je Srbija jedinstveno tržište za investitore.

„Ulažući u infrastrukturu i poboljšanje svog investicionog ambijenta, Srbija ima potencijal da postane trgovinski centar ne samo u regionu, već i šire“, istakao je Aleksandar Vučić.

On je dodao da Srbija ne želi da moli za pomoć od Evropske unije, već da želi da uspe svojim snagama.

Vučić je spomenuo i Er Srbiju, okarakterisavši tu avio-kompaniju kao najuspešniju u regionu i dobar primer javno-privatnog partnerstva.

Inače „Šeik Zajed“ amfiteatar, u kojem je Aleksandar Vučić predavao, najveći je amfiteatar u Londonskoj školi ekonomije, kapaciteta od 400 mesta. Donacija kojom je pokojni šeik Zajed bin Sultan al Nahjan, otac nama poznatog Muhameda bin Zajeda al Nahjana, postao nosilac imena najvećeg amfiteatra na LSE iznosila je 2,5 miliona funti i izazvala je proteste studenata zbog povezanosti vladarske porodice Ujedinjenih Arapskih Emirati sa poricanjem holokausta i antisemitizmom. Istovetnu donacija porodice Zajeda bin Sultan Al Nahjana odbio je Harvard, upravo zbog tih stavova.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com