Zapad lovi izdajnike : Gerhard Šreder

Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder oglušio se o više puta sa više strana upućene pozive da osudi Putinovu  intervenciju u Ukrajini i napusti funkcije u ruskim energetskim kompanijama Rosnjeft i Nord Stream 2.

Sada je nemačka semafor – koalicija, predvodjena njegovom Socijaldemokratskom partijom pokrenula inicijativu pred moćnim Odborom za budzet Bundestaga da se Šrederu skrate prava koja uživa u Bundestagu kao bivši kancelar.

Inicijativa će , saznaje ARD, biti javno predstavljena danas.

Kako ARD saznaje, predlaže se da se Šrederu oduzme pravo na kancelariju u Bundestagu, da se u toj kancelariji posle 19.maja ne zaposljavaju novi ljudi kad dosadašnjima istekne rok na koji su zaposleni.

Gerhard Šreder nije jedini poznati Nemac koji je okrivljen što su nemački političari poslednjih decenija poslovno petljali sa Rusima i tako prevareni izgradili nekoliko gasovoda od kojih se neoprostivim zasad smatra samo Severni tok 2.

Juče je ostavku na mesto šefa uprave 2021.godine, navodno i sa 20 miliona evra od firme Nord Stream 2, osnovanog Fonda za zaštitu klime podneo bivši premijer istočnonemačke pokrajine Meklenburg – Prednja Pomeranija Ervin Zelering.

Njegovom ostavkom se otvara mogućnost za pokretanje procedure likvidacije Fonda kome se, kako navodi ARD, stavlja na teret da je „Severni tok 2 uz podršku Fonda završen“ pošto je Fond i osnovan s ciljem da završetak tog gasovoda osigura.

Da li se ostavkom Zeleringa, započinje i konačno demontiranje sadašnje premijerke pokrajine Meklenburg – Prednja Pomeranija Manuele Švezig (SPD) znaće se ubrzo.

Tek ona je maltene okrivljena da je dala presudnu podršku tom velikom projektu zbog čega se uredno i javno pokajala.

Ali novinarka Gabrijele Krone Šmalc – nije. Bivšu dopisnicu  ARDa iz Moskve, istoričar Ilko Saša Kovaljčuk je optužio da je dvema svojim knjigama („Razumeti Rusiju. Bitka za Ukrajinu i arogancija Zapada“ i „Ledeno doba. Kako je Rusija demonizivana i zašto je to opasno“) odlučujuće doprinela da u „Nemačkoj do dana današnjeg vlada zbunjenost u pogledu ocene diktatorskog režima Putina i istorije i sadašnjosti Ukrajine“.

Kako je objavio Velt, izdavačka kuća Bek odmah je reagovala : knjige Gabriele Krone Šmalc neće više biti štampane u sadašnjoj formi jer su zastarele.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com