Zoran Milanović o porazu BiH u Briselu : Hrvatska sadistička izdaja

Niko nije tako oštro reagovao na neku odluku Evropske unije, kako je predsednik Hrvatske Zoran Milanović danas reagovao na jučerašnju odluku 27 članica EU da ne dodele status kandidata Bosni i Hercegovini.

„Ono što je juče usvojimo Europsko vijeće je takav bezobrazni cinizam. Plenković se time još hvali. Jesmo pročitali šta piše unutra? Kad će BiH dobiti status kandidata? Kad ispuni ono što nikad neće ispuniti jer nekima u BiH to naprosto ne odgovara. A naročito im ne odgovara, i nema teorije da to usvoje, pre izbora“, rekao je Milanović.

„Ovo je hrvatska politička tragedija. I nije zadnji čin. Hladna, cinična, sadistička izdaja. Ljudima koji pate se cinično objašnjava da im se u stvari pomaže“, grmeo je danas Milanović adresirajući te reči i na hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i hrvatskog ministra inostranih poslova Gordana Grlić Radmana.

Radman je sinoć izjavio da BiH nije ni trebalo da dobije status kandidata budući da je disfunkcionalna država.

„Plenković je čovek koji ispire mozak. Ovaj [Grlić] je spreman na to da mu ispire mozak. Pranje, predpranje i onda upali puni program i taj mali mozak završi u centrufugi. On te ne može izdržati, sve se raspada. On je u stvari glup“, zaključio je Milanović.

Svoju porciju dobio je i visoki predstavnik za BiH Kristijan Šmit.

„On se kad god treba mača laća i lati i povlači iz korica svoje tkz. ovlasti, intervenira u sustav financiranja izbora. Ne donesu se neka pravila o financiranju izbora, dakle izbora u stvari nema. Tko se pojavi, tko iskoči iz padobrana? Visoki predstavnik. Dakle, očito postoje kriteriji koje mu neko šapće „, rekao je hrvatski predsednik Zoran Milanović.

Hrvatski premijer Andrej Plenković nije mu ostao dužan.

“ Ja mislim da je veleizdajnik onaj koji odlazi Komšiću u kampanju u Sarajevo i koji je poticao nekoga za koga Hrvati zna se da nisu glasali ni tada, a većinom neće ni sada, da postane član Predsedništva. To je bio on, to nisam bio ja. Radio je direktno na štetu hrvatskog naroda u BiH, rekao je Plenković.

On je ocenio da Zoran Milanović čini nemerljivu štetu te je stao u zaštitu svog ministra za inostrane poslove :

„Ministar Gordan Grlić Radman rekao je stvari koje su tačne. Mi smo prije nekoliko mjeseci imali situaciju da jedan narod i njegovi politički predstavnici bojkotiraju institucije BiH, da se Vijeće ministara nije sastalo u jednoj godini nego šest puta, da se proračun nije usvojio… „.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com