A na čemu je Rodčenkov?

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas da je imenovanje Grigorija Rodčenkova na mesto šefa Ruske antidoping laboratorije bila greška.

„Ja znam čija, ali sad ne vredi govoriti“, rekao je Putin na godišnjoj konferenciji za štampu.

On je izneo pretpostavku da je Rodčenkov, inače glavni informator Medjunarodne antidoping agencije u aferi s dopingovanjem ruskih sportista, pod dejstvom nekih preparata.

Putin je rekao da se u obrazloženju odluke Medjunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) da na Zimskoj olimpijadi u Južnoj Koreji zabrani upotrebu ruskih državnih simbola, navodi da je „prvo , Rodčenkov – pošten čovek, drugo – da se on nalazi pod kontrolom FBI-a, treće – da je sve izneto u njegovim dnevnicima“.

Putin sumnja da je Rodčenkov pošten čovek pošto mu je sudjeno. A drugo, za Moskvu nije plus što je on pod kontrolom FBI-a, nego minus.

„Jer, to znači da je Rodčenkov pod kontrolom američkih specijalnih službi. Šta oni s njim rade, kakve mu preparate daju da bi govorio ono što treba?“, zapitao se ruski predsednik.

Ruski olimpijski komitet je jednoglasno odlučio da ruski sportisti učestvuju na Zimskoj olimpijadi u Južnoj Koreji u uniformi na kojoj će pisati „olimpijski sportista iz Rusije“ i pod olimpijskom zastavom.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com