Ako imate kuću u Hrvatskoj PCR test 200 evra, ako idete u hrvatski hotel test 50 evra

Državljani Srbije koji imaju kuću ili jahtu u Hrvatskoj po ulasku u tu zemlju skratiće za 7 dana 14-dnevni karantin/samoizolaciju ukoliko  u roku od 7 dana u Hrvatskoj dobiju negativan rezultat  PCR testa na Covid-19.

PCR test u Hrvatskoj staje 1.500 kuna odnosno 200 evra.

Državljani Srbije, koji u Hrvatskoj imaju rezervisan smeštaj u tamošnjem turističkom objektu, izbeći će obavezan 14-dnevni karantin/samoizolaciju ako pri ulasku u Hrvatsku pokažu negativan rezultat PCR testa na Covid-19 koji nije stariji od 48 sati, računajući od vremena uzimanja brusa iz nosa i zdrela.

PCR test u Srbiji staje 6.000 dinara ili oko 50 evra.

Na sajtu Enter Croatia precizirano je pod kojim uslovima stranci mogu ulaziti u Hrvatsku.

Državljani država, koje nisu članice Evropske unije, članice Šengenskog prostora ili pridružene Šengenskom prostoru, mogu ući u Republiku Hrvatsku ako pokažu validan dokaz – dokument o postojanju neodložnog ličnog razloga (sahrana, lečenje, pratnja osobi koja dolazi na lečenje) ili dokument koji dokazuje da su vlasnik, zakupac, nosilac lizinga nekretnine, pokretne stvari ili morskog plovila u Republici Hrvatskoj ili njihovi srodnici.

Za navedene osobe, navodi se na sajtu Enter Croatia, određena je mera karantina /samoizolacije uz zdravstveni nadzor u trajanju od 14 dana uz moguće skraćenje trajanja mere na 7 dana, ako osoba o svom trošku napravi bris iz nosa i ždrijela sedam dana po ulasku u Hrvatsku i dobije negativan rezultat PCR testa na SARS-CoV-2.

Državljani država, koje nisu članice Evropske unije, članice Šengenskog prostora ili pridružene Šengenskom prostoru, mogu ući u Republiku Hrvatsku i ako dokumentuju postojanje poslovnog razloga, razloga obrazovanja, ili pokažu potvrdu o plaćenom smeštaju u nekom od smeštajnih objekata u RH.

U ova tri slučaja, državljani trećih država, pa i Srbije ne podležu meri karantina /samoizolacije ako na graničnom prelazu predoče negativan nalaz PCR pretrage brisa nosa i ždrela na SARS-CoV-2, koji nije stariji od 48 sati, računajući od vremena uzimanja brisa do dolaska na granični prelaz. Osobe koje ne predoče negativan nalaz PCR, podležu meri karantina/samoizolacije od 14 dana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com