Američki zdravstveni organi: Koronavirus ce se proširiti na tlu SAD

Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) danas je saopštio da će se koronavirus sigurno lokalno širiti na tlu SAD samo je pitanje kada će se to tačno desiti.

“Na kraju krajeva, mi očekujemo lokalno širenje (virusa) u ovoj zemlji. Nije više pitanje da li će se to uopšte dogoditi nego je više pitanje kad će se tačno dogoditi i koliko ljudi će u ovoj zemlji ozbiljno oboleti”, rekla je Nensi Mesonijer, rukovodilac u CDC-u.

Ona je rekla da će, u nedostatku vakcine i drugih farmaceutskih tretmana, „najvažnija sredstva za odgovor na virus“ biti takozvane nefarmaceutske intervencije.

“Za škole, opcije uključuju razdvajanje učenika u manje grupe ili u slučaju ozbiljnije pandemije, zatvaranje škola i nastavu preko Interneta”, preporučila je ona.

“Za odrasle, kompanije mogu personalne sastanke da zamene video ili telefonskim konferencijama i da povećaju mogućnosti za teleworking”, rekla je ona i dodala da će gradovi možda morati da otkažu masovna okupljanja.

Nensi Masonijer je bolnicama savetovala da daju prednost telefonskim konsultacijama umesto klasičnih procedura.

Roditeljima je savetovala da odmah pozivu školu svog deteta i pitaju kakav je plan za slučaj izostanka nastave ili zatvaranja škole.

“Ja sam pozvala direktora moje lokalne škole ovog jutra i postavila sam mu upravo to pitanje”, rekla je Masonijer.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com