Amerikanci češće peru ruke, ali ne muškarci, belci i mladi

Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) saopštio je da Amerikanci redovnije peru ruke nego što su to činili pre izbijanja epidemije novog koronavirusa, ali to ne važi za muškarce, mlade od 18 do 24 godine i belce koji nisu hispanskog porekla.

Kako prenosi Yahoo News, CDC se oslonio na podatke koje je u dva navrata sabrao Porter Novelli Public Service: oktobra 2019. godine anketom medju 3.600 i juna 2020. godine anketom medju 4.000 osoba.

Ankete su pokazale da su Amerikanci, pre izbijanja epidemije, radije zaboravljali da operu ruka, a kad su ih prali, činili su to nepropisno. Zato su organizovani čitavi seminari za edukaciju stanovništva.

Sad su istraživači su utvrdili da je „statistički značajno poraslo pranje ruku tokom tih šest meseci“ izmedju dve ankete.

Udvostručena je verovatnoća da će Amerikanac oprati posle kašljanja ili kijanja, kao i pre jela u restoranu ili kod kuće, izveštava CDC.

Ali postoje i izuzeci: muškarci, mladi izmedju 18 i 24 godine i belci nehispanskog porekla redje se sete da operu ruke u više situacija, zaključili su istraživači.

Zanimljivo da su obe studije utvrdile da redovno pere ruke u raznim situacijama veći procenat starijih odraslih, žena, crnaca i hispano-Amerikanaca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com