Angela Merkel jutros Nemcima: Kontaktirajte sa što manje ljudi, u kući i van kuće

U Nemačkoj je za poslednja 24 sata potvrdjeno 7.380 slučajeva Covid-19 i nemačka kancelarka Angela Merkel je uputila jutros dramatičan apel Nemcima.

Podsećajući ih da je naučno utvrđeno da širenje virusa direktno zavisi od broja kontakata koje ima svaki pojedinac, Merkelova je Nemce pozvala da ostanu kod kuće:

„Molim vas da odustanete od svakog putovanja, koje nije baš neophodno, od svake proslave, koja nije baš neophodno potrebna. Molim vas, kad god je to moguće, ostanite kod svoje kuće“.

Ona je precizirala:

„Ako svako od vas smanji broj susreta van kruga vlastite porodice, može nam poći za rukom da trend rasta broja inficiranih zaustavimo i preokrenemo“.

„Tačno to je moj apel: kontaktirajte sa što manje ljudi, u kući ili van nje“, poručila je kancelarka Angela Merkel a prenosi Biznis insajder.

Nemačka sa svojih 16 pokrajina nastoji da usaglasi mere koje će sprečiti da dodje do još jednog opšteg karantina i zatvaranja ugostiteljskih i uslužnih objekata jer se ocenjuje da bi to imalo porazne efekte po njenu ekonomiju.

Međunarodni monetarni fond (MMF) procenjuje da će ovogodišnji pad BDP-a najveće evropske ekonomije biti 6%.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com