Angela Merkel pozvana da se vakciniše vakcinom AstraZeneka

Kako bi se stalo na kraj diskusijama o efikasnosti vakcine protiv Covid-19 AstraZeneka/Oxford, šef poslaničke grupe nemačke Liberalne partije Mihael Tojrer predložio je da se javno njome vakcinišu nemački predsednik Frank Valter Štajnmajer  i nemačka  kancelarka Angela Merkel.

„To bi sigurno bio veoma pozitivan signal, ako bi se kancelarka i predsednik uskoro javno vakcinisali“, rekao je Tojrer za Bild.

Oglasila se i britansko-švedska farmaceutska kompanija AstraZeneka.

„Često nastaje zabuna kod pravljenja razlike izmedju 100% zaštite od teškog toka bolesti i zaštite od same infekcije. Najvažnije je, svaka vakcina štiti bolje od nikakve vakcine. Najgore što čovek može da učini, u stvari je da se uopšte ne vakciniše“, rekao je predstavnik kompanije AstraZeneka u Nemačkoj Klaus Hinterding.

U Nemačkoj za vakcine nadležni Pol Erlih institut oglasio se takodje. Taj institut tvrdi da su sve vakcine u upotrebi u Nemačkoj sigurne, što niko nije ni sporio, i da sve štite od teškog toka i smrtnog ishoda bolesti.

Za razliku od vakcina BioNTech/Pfizer i Moderna, čija efikasnost u zaštiti od same infekcije je preko 90 odsto, kod vakcine AstraZeneka je efikasnost 70 odsto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com