BioNTech/Pfizer proizveli 20 miliona doza vakcine BNT162b2

Suvlasnik kompanije BioNTech Ugar Sahin izjavio je za CNN da su BioNTech/Pfizer proizveli 20 miliona doza vakcine  BNT162b2 protiv Covid-19, koja će biti isporučena naručiocima do kraja 2020. godine, pod uslovom da bude odobrena u odnosnim državama.

On je, kako prenosi izdanje Benzinga, rekao da se u tim kompanijama razmatra mogućnost da vakcina bude transportovana pri temperaturi višoj od sada zahtevanih minus 70 stepeni Celzijusa.

Sahin je potvrdio da će 20 miliona doza biti isporučeno SAD,  gde će 10. decembra Federalna agencija za hranu i lekove (FDA) odlučivati o zahtevu kompanija BioNTech/Pfizer da se odobri hitna upotreba njihove vakcine.

Predstavnici američke administracije su saopštili za CBS da će vakcinacija stanovništva, pod upravom Ministarstva zdravlja i ljudskih resursa, početi 15. decembra.

Sahin je potvrdio takodje da će Velikoj Britaniji biti isporučeno 800.000 doza vakcine za početak vakcinacije početkom sledeće nedelje.

On je rekao da su za distribuciju vakcine angažovane kompanije FedExExpress i UPS, a Benzinga u svom izveštaju navodi da su ove dve kompanije svojim distributivnim centrima u Memfisu, Tenesiju, Luisvilu i Kentakiju dodali proizvodnju suvog leda radi obezbeđivanja temperatura koje zahteva osetljivi genetski materijal nazvan messenger RNA, na kome se bazira vakcina BNT162b2.

One thought on “BioNTech/Pfizer proizveli 20 miliona doza vakcine BNT162b2

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com