BioNTech: Za 6 nedelja možemo da napravimo vakcinu protiv novog soja Covid-19

Gužva oko novog soja koronavirusa još traje: preko 40 država je blokiralo saobraćaj s Velikom Britanijom odakle je prvo stigla vest o novom soju koronavirusa, iako ruski naučnici tvrde da se od tog soja boluje na isti način kao i od prethodnog, a direktor Istraživačkog centra epidemiologije i mikrobiologije Gamaljej Aleksandar Gincburg odmah nudi rusku vakcinu Sputnjik V kao zaštitu i od te opasnosti.

Još vlada potpuna nezavisnost oko novog soja, a javila se i kompanija BioNTech, čija se vakcina BNT162b2 u saradnji s američkom kompanijom Fajcer, već distribuira svetom.

Direktor BioNTech Ugur Sahin izjavio je da njegova kompanija može brzo da proizvede usavršenu varijantu protiv novog soja Covid-19, registrovanog u Britaniji i drugim državama.

On je, kako prenosi Komersant, rekao da tehnologija mRNA, upotrebljena pri stvaranju postojeće vakcine, dozvoljava da se „odmah počne stvaranje nove vakcine, koja u potpunosti mimikrira novu mutaciju, mi proizvodnju takve vakcine možemo početi za 6 nedelja“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com