Britansko tužilaštvo: Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov pokušali da ubiju Skripalje

Britansko tužilaštvo će podići optužnicu protiv ruskih državljana Aleksandra Petrova i Ruslana Boširova, koji se terete da su pokušali da ubiju bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja i njegovu kćer Juliju, a naneli su teške štete zdravlju saradniku britanske policije Niku Bejliju.

Od Interpola će biti zatraženo raspisivanje crvene poternice za njima, a već je izdat evropski nalog za hapšenje, što znači da bi trebalo da budu uhapšeni ukoliko se nadju na teritoriji bilo koje članice EU, preneli su ruski mediji informacije iz Londona.

Britansko tužilaštvo neće tražiti izručenje Petrova i Boširova od Rusije, jer ruski Ustav ne dozvoljava ekstradiciju gradjana Rusije stranim državama.

Skotland Jard je sa svoje strane saopštio da su Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov stigli u Veliku Britaniju 2. marta ove godine i boravili u hotelu na istoku Londona. Ta policija tvrdi da su u hotelskoj sobi, u kojoj su boravili, nadjeni tragovi nervno-paralitičkog sredstva „novičok“.

Zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da tom ministarstvu ništa ne znače imena Aleksandra Petrova i Ruslana Boširova.

Ruski hemijski stručnjaci su ostali pri tvrdnji da bi „novičok“, u koncentraciji o kojoj govore Britanci, na licu mesta ubio sve koji su s njime došli u kontakt.

One thought on “Britansko tužilaštvo: Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov pokušali da ubiju Skripalje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com