CDU pred katastrofom: Profiteri, prijavite se sami!

Stranka nemačke kancelarke Angele Merkel i njen naslednik u stranačkom vrhu Armin Lašet pred ogromnim su iskušenjima čiji ishod bi mogao konačno da presudi ko će najesen biti kandidat CDU/CSU za nemačkog kancelara: Lašet ili Markus Zeder (CSU).

Novi šef Hrišćansko-demokratske unije (CDU) Armin Lašet uzbudjeno je danas pozvao sve  članove  svoje stranke da do petka u 13 sati sami prijave ukoliko su profitirali od korona-krize, a pre nego što je još neki takav slučaj isplivao u javnosti. A kako bi preuzeli konsekvence!

Lašet je bio toliko uzbudjen dok je objavljivao ovaj poziv, da su mnogi pomislili da on sluti ili čak, sačuvaj Bože, zna da će imati šta da mu se prijavi.

Dramatični poziv je usledio nekoliko dana pošto je jedan poslanik te stranke (i jedan poslanik bratske CSU) uhvaćen da je primio provizuju od 250.000 evra za posredovanje u poslu nabavke zaštitnih maski. I nekoliko dana pred važne pokrajinske izbore u Baden-Virtembergu i Rajnland-Pfalcu.

Prema anketama sudeći, Hrišćansko-demokratska unija u pokrajini Baden-Virtemberg mogla bi u nedelju 14. marta da se suoči da izbornim rezultatom najlošijim u svojoj istoriji (24%-25% zavisno od ankete).

Niko ne zna koji plan ima Lašet ukoliko se ispostavi da je bilo još poslanika u njegovoj stranci, kojima je palo na pamet da u ovoj globalnoj zdravstvenoj krizi sa ozbiljnim elementima katastrofe zarade!

Neuspeh vakcinacije protiv Covid-19, gadno je naoštrio Nemce protiv ministra zdravlja Jensa Špana (CDU) koji je brzinom svetlosti prošao put od omiljenog kandidata medija za kancelara do kandidata za smenjivanje s mesta ministra, koga spasava samo dvostruko nezgodan trenutak. Ne smenjuje se ključno važni ministar usred ključno važnog posla i 6 meseci pred parlamentarne izbore.

I stranci nemačke kancelarke su samo ovi profiteri nedostajali!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com