Da li nas je MOK pohvalio ili pokudio zbog vakcinacije sportista!?

Da ne poveruješ: Olimpijski komitet Srbije je danas objavio da je dobio pohvale Medjunarodnog olimpijskog komiteta zbog obezbedjene vakcinacije olimpijaca protiv Covid-19, a istovremeno se pojavljuje izveštaj Rojtersa iz Budimpešte u kome se Madjarska i Srbija kritikuju što su, suprotno protivljenju MOK-a, obezbedile prioritetno vakcinisanje sportista.

„MOK je na jučerašnjem Izvršnom odboru posebno pohvalio program koji sprovodi Olimpijski komitet Srbije u saradnji sa institucijama. Saradnja Olimpijskog komiteta Srbije i Vlade Srbije apostrofirana je od strane MOK kao pravi primer saradnje nacionalnog olimpijskog komiteta sa državnim organima u izazovnim vremenima u kojima se nalazimo“, saopštava se na sajtu Olimpijskog komiteta Srbije.

Apostrofirajući posebno Madjarsku i Srbiju, Rojters tvrdi da ja “ mpredsednik Medjunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah u četvrtak izjavio da ta organizacija ne odobrava da sportisti ‘preskaču red’ u vakcinaciji“, a na račun ugroženih grupa stanovništva.

U komentaru Rojtersa se ističe da Madjarska i Srbija vakcinišu olimpijce dok Evropska unija kuburi s nestašicom vakcina protiv Covid-19 i za rizične grupe.

Doduše, u istom kontekstu se pominje i Kanada i Izrael.

A Olimpijski komitet Srbije je saopštio:

„Kako je Olimpijski komitet Srbije krajem 2020. godine formirao Radnu grupu za praćenje svih aspekata infekcije Covid-19, koja je pripremila dokument pod nazivom Covid-19 protokol Olimpijskog komiteta Srbije, OKS je kroz zajedničku inicijativu sa Ministarstvom omladine i sporta uspeo da obezbedi mogućnost za prioritetno vakcinisanje srpskih olimpijaca koji će nastupati u Tokiju ili u kvalifikacionim takmičenjima za olimpijske igre“.

I dodao: „Nekolicina srpskih sportista već je vakcinisana dok će se u narednim danima, nakon usaglašavanja svih proceduralnih detalja sa Ministarstvom omladine i sporta, krenuti sa vakcinacijom većeg broja sportista“.

Podvlači se da vakcinacija sportista nikako nije obavezna, ali je poželjna kako zbog sigurnosti i zdravlja samih sportista tako i celog stanovništva.

Internet edukacija sportista o vakcinaciji počeće 5. februara.

Srbija je do danas vakcinisala 415.000 gradjana i, po procentu vakcinisanih gradjana, medju najboljim je državama ne samo u Evropi nego i u svetu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com