Danas počinje vakcinacija protiv Covid-19 u Srbiji?

Ni Ministarstvo zdravlja, ni Vlada Srbije, ni instituti Torlak ili Batut nisu objavili zvaničnu, potpunu i transparentnu informaciju o tome kada i gde tačno počinje vakcinacija protiv Covid-19 u Srbiji.

Ipak mediji su objavili informaciju koju je novinarima saopštio predsednik države Aleksandar Vučić da je veoma važno da u Srbiji vakcinacija vakcinom BioNTech/Pfizer počne danas u domovima za stare.

Vučić je takodje rekao, a mediji su preneli da će vakcinu danas primiti i neko od političara, premijerka Ana Brnabić ili ministarka za rad Darja Kisić Tepavčević, a drugi će ostati da daju podršku drugim vakcinama.

U utorak je drzavni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Djerlek izjavio da je u Srbiju stiglo 4.875 doza vakcina, da se čeka odobrenje Agencije za lekove i da bi imunizacija trebalo da počne sledeće nedelje.

On je rekao da je Agencija za lekove dala dozvolu za uvoz 24.000 doza vakcine BioNTech /Pfizer i da se očekuje da u januaru stigne još 21.000 doza.

Prema informacijama iz medija u utorak je Koordinaciono telo za imunizaciju utvrdilo listu prioriteta u vakcinaciji protiv Covid-19, ali kompletna lista nigde nije objavljena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com