Deda Mraz iz Srbije: Na podgorički aerodrom danas stiže 2.000 vakcina

Posle pomoći u vakcinama, koju je Srbija  uputila Severnoj Makedoniji i Republici Srpskoj, danas iz Beograda u Podgoricu stiže 2.000 doza ruske vakcine protiv Covid-19 Sputnjik V, objavila je u svojoj video poruci crnogorska ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović

U narednim danima iz Srbije se očekuje još 2.000 doza, rekla je ona, a prenose crnogorski mediji. Crna Gora očekuje i isporuku vakcine Sputnjik V iz Rusije.

Borovinić Bojović je rekla da Ministarstvo zdravlja i Vlada Crne Gore od početka svog mandata vode više pregovora kako bi došli do vakcina.

„Prvi od tih pregovora, koji nam donosi vakcinu, onaj je koji vodimo sa nama susednom i prijateljskom Srbijom.Posle više mojih razgovora sa uvaženim kolegom doktorom  Lončarom, kao i potpredsednika Vlade Abazovića sa premijerom Anom Brnabić, prve vakcine biće sutra na, podgoričkom aerodromu. Kao lekar i humanista, koji je od prvog dana u crvenoj covid zoni i direktnoj borbi sa virusom, u ime Vlade, Ministarstva i svoje lično ime želim da izrazim posebnu zahvalnost  bratskoj i prijateljskoj državi Srbiji, koja je u ovom važnom trenutku prepoznala našu potrebu i pružila ruku našoj državi i svim našim gradjanima“, rekla je Borovinić Bojović u svojoj video poruci.

U Crnoj Gori još nije počela vakcinacija protiv Covid-19.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com