Dekriminalizacije marihuane u Srbiji neće biti?

Jedinstvena Srbija lidera Dragana Markovića Palme može da odahne i glasa za program i sastav treće vlade premijerke Ane Brnabić.

Brnabićeva je presekla diskusiju koju je izazvala inicijativa poslanika PUPSa Stefana Krkobabića da se Srbija ugleda na Portugaliju i ne kažnjava osobe kod kojih se nadje količina lake droge dovoljna za ličnu upotrebu deset dana.

Na ovu inicijativu je burno reagovao Dragan Marković Palma koji je zatražio da se na ulazu u skupštinsku salu postavi detektor za drogu ili neki ker i zapretio da neće glasati za paket vlade, ukoliko je njime predvidjena legalizacija bilo kakvih droga, jer bi to bilo štetno za našu decu.

„Gde je Bata Gašić, zašto ćuti“, potresen je ponavljao Palma pozivajući budućeg ministra policije.

U diskusiju je uleteo Aleksandar Jovanović Ćuta i rekao da ne zna da li su  Stefan Krkobabić i Dragan Marković Palma probali marihuanu, ali da to nije tema skupstine, pa da se Krkobabić i Palma negde nadju privatno i to reše… Rekao je nešto otprilike tako.

Krkobabić je objasnio da on samo misli da Narodna skupština Republike Srbije treba da bude otvorena za diskusiju o svim temama, pa i o drogi.

Ovu diskusiju, koja je obećavala, presekla je mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić tvrdnjom da joj se čini da se pored ministarke zdravlja Dane Grujičić i ministra policije Bratislava Gašića nikakva droga neće provući, ni laka niti bilo koja druga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com