Donald Tramp izašao iz bolnice

Američki predsednik Donald Tramp je u ponedeljak uveče, a posle trodnevnog lečenja infekcije Covid-19, napustio vojnu bolnicu Volter Rid.

On će lečenje nastaviti u Beloj kući gde za to postoje medicinski uslovi.

Kako su preneli svetski mediji, Trampa je pred bolnicom čekao helikopter kojim je prebačen u Belu kuću.

Po prispeću tamo, on je, prema izveštajima sa lica mesta, demonstrativno skinuo zaštitnu masku i pozirao fotoreporterima što je protumačeno kao demonstracija nenarušene snage predsedničke funkcije i predsednika lično.

Pošto je ceo ponedeljak posvetio emitovanju svojih omiljenih tvitova, Tramp je, po izlasku iz bolnice, pristalicama poslao video – poruku.

Vraćamo se. Na posao. Ne dajte da to upravlja vašim životima. Izadjite, budite oprezni, poručio je američki predsednik svojim pristalicama.

Američki predsednik je objavom na Tviteru u petak rano ujutro obavestio američku i svetsku javnost da je uradio test na Covid-19 i da je test pozitivan. Kasnije je i prva da Amerike Melanija Tramp objavila da je i ona pozitivna na Covid-19.

Predsednički par je, objavljeno je, testiran pošto je infekcija potvrdjena kod predsednikove savetnice za strateške komunikacije Houp Hiks. Kasnije je Covid-19 infekcija potvrđena i kod šefa Trampovog izbornog štaba i još nekoliko saradnika.

Potpredsednik Amerike Majkl Pens i državni sekretar Majk Pompeo – negativni su.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com