Druga vakcina firme Sinopharm odobrena za opštu upotrebu u Kini

Istraživački institut kompanije Sinopharm u Vuhanu je saopštio da je 21. februara nadležnim kineskim vlastima podneo zahtev za hitno odobrenje za opštu gradjansku  upotrebu svoje vakcine protiv Covid-19, koji je prihvaćen.

To je druga vakcina kompanije Sinopharm, prva, proizvedena u institutu firme u Pekingu, odobrena je za upotrebu u Srbiji i još 14 država.

Vakcina, koju je razvio Institut u Vuhanu, tokom treće faze kliničkih ispitivanja u više država, medju kojima su Kina i Ujedinjeni Arapski Emirati, pokazala je efikasnost od 72,52 odsto.

Taj Institut je saopštio da su tokom 3. faze ispitivanja vakcine, koja je sprovedena počev od 16. jula prošle godine, proizvedena antitela pokazala visok titr od 99,06 odsto.

Kako je preneo kineski Global Times, zahtev za hitno odobrenje opšte upotrebe za svoju vakcinu je podnela i kineska firma CanSino.

Sredinom prošle godine, firma CanSino je obavestila Honkonšku berzu, na kojoj je listirana, da je od kineskih vlasti dobila odobrenje za upotrebu svoje vakcine u kineskoj vojsci. Odobrenje je dobijeno na 2 godine.

Dosad su na tržištu bile dve kineske vakcine protiv Covid-19: vakcina Sinopharm iz Instituta u Pekingu i vakcina firme Sinovac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com