Društvena igra za kućni zatvor: Koliko imamo respiratora?

Predsednica Vlade Srbije u nedelju je neuredno, dakle bez navođenja pravog autora, po običaju citirala Aleksandra Vučića kako Srbija po glavi stanovnika ima više respiratora nego mnogo razvijenije zemlje, a jutros je, rekla je, dobila mejl da smo uspeli da nabavimo još 480 tih aparata.

Koliko respiratora sad ukupno, a koliko po glavi stanovnika imamo ona ne bi odala ni na najtežim mukama jer „u toku je opšta otimačina na tržištu respiratora“ kako je rekao Aleksandar Vučić, a ona će preuzeti kao svoju genijalnu misao već koliko sutra.

Koliko Srbija ima respiratora, koliko je imala, a koliko nabavila otkako smo se svi vratili iz šopinga u Italiji (brrr) izneo je neki dan Aleksandar Vučić, ali za shvatiti taj račun potrebna je visoka matematika, a dotle su sa školom dogurali samo članovi Srpske napredne stranke.

Dakle uzmite papir i olovku.

Prema citatu sa sajta predsednika Republike Srbije sa respiratorima stojimo ovako:

Vučić je rekao da je država računala da će nešto duže veći pritisak moći da izdrži bolnica Dragiša Mišović, koja ima 156 slobodnih respiratora. On je naveo da je u Zemunsku bolnicu doneto još 10 respiratora, koji su kupljeni u Kini, i koji su noćas stigli. Na redu je Gradska bolnica na Zvezdari i ostaje potom privremena bolnica na Sajmu…

Važno je da se zna da svakog dana sve više ljudi ide na respiratore i dolazi u bolnice. Kada čujete 71 ili 83, za nekog su to samo brojevi, ali to su ljudski životi…

Vučić je dodao da je širom Srbije već rasporedjeno 135 transportnih respiratora….

Što se respiratora tiče, to nisam video u životu. U toku je opšta otimačina na svetskom tržištu respiratora, ne vredi ni ugovor, ni da platite unapred. Zaista smo mnogo mašina nabavili i još mnogo ih čekamo. Ti respiratori na kraju znače život. Mi smo imali sreću da sa kineskom vladom imamo prijateljske odnose i da dobijemo prioritet. U avionu koji je sinoć došao bilo je 70 kliničkih respiratora i to smo raspodelili 20 Nišu, 10 Kragujevcu i 10 Zemunskoj bolnici, a 10 smo ostavili na čekanje da možemo da damo nekim drugim gradovima.

Tako je 27. marta govorio Vučić.

Uzmite u obzir da je to bilo pre nego što je Ana Brnabić dobila mejl sa 480 respiratora.

Koliko, dakle, imamo respiratora? I koliko smo ih platili?I koliko respiratora je slobodno, a koliko zauzeto terapijom drugih bolesnika, recimo obolelih od raka pluća ili obične pneumonije? Pa prete nam svaki dan, sve su nas već upokojili i sahranili, red je da znamo kakvi će nam biti poslednji sati i minuti.

Ali, ne, to će za  nas ostati rebus.

Nemcima su, zato što su oni NAROD koji drži do sebe, sve 100 puta već izložili do najsitnijih detalja.

Tako da mi u Srbiji znamo tačno kako stoje Nemci, a kako mi stojimo  e to ove naše logorejičare ne smemo ni da pitamo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com