Hilari Klinton: Ko bi je pre izlečio, ruska ili američka medicina?

Rusko zdravstvo ne bi moglo da izleči kandidatkinju za predsednika SAD Hilari Klinton, tvrdi Sergej Babak, šef katedre za pulmologiju medicinskog fakulteta po imenu I. Jevdokimova.

Hilari Klinton

„U Rusiji bih je ja odmah hospitalizovao. Mislim da je ono što se dogodilo sa Hilari ozbiljan znak da sa njenim zdravljem nije sve tako jednostavno. Ali, američka medicina je otišla napred 50, ako ne i 60 godina, tako da pretpostavljam da će lekari tamo moći da je postave na noge“, rekao je profesor Babak za ruski list Sabesednik.

Profesor Babak podseća da su kod kandidatkinje Klinton dijagnistikovani pneumonija i dehidracija i da slični simptomi kod starije starosne grupe nisu bezazlena stvar.

„Ta dehidracija je veoma rasprostranjena pojava. Starijim ljudima čak savetuju da uvek iz kuće izlaze sa flašicom vode. Zato što se krv zgrušava narušava se njena cirkulacija. I veoma su verovatne tromboze, povećava se rizik od udara. Pneumonija može takođe da bude posledica narušavanja cirkulacije, nju u takvom slučaju izaziva zastoj krvi u plućima. I još, verovatnost narušavanja cirkulacije raste u slučaju prehlade“, kaže profesor Babak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com