Hoće li deca u školu: Čim se nabave dezinfekciona sredstva

Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević tvrdi da su škole u Srbiji spremne za početak nastave 1. septembra i da će deca u njima biti sigurnija nego kod svojih kuća.

Šarčević je rekao da je broj roditelja koji se plaše da decu pošalju u školu pao na 2-3 procenta, tačan presek biće napravljen u utorak, otprilike toliko njih bi radije da im deca prate nastavu od kuće ili online.

Unija sindikata prosvete medjutim traži da se polazak u školu pomeri za bar dve nedelje jer, rekla je gostujući na Happy televiziji Jasna Janković iz te Unije, informaciju o potpunoj spremnosti škola ima samo ministar.

Ona je neočekivano kao problem navela pitanje nabavke dovoljne količine dezinfekcionih sredstava odnosno pitanje ko će ih platiti.

Nije rešeno pitanje pripremne nastave, baletskih i muzičkih škola, niti kako će se organizovati nastavnici koji rade u više škola.

A posebno nije rešeno pitanje kako će nastavnici držati predavanja odnosno više sati govoriti preko maske. Jankovićeva sumnja da će to biti lako izvodljivo i predlaže da se razmisli o vizirima za prosvetne radnike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com