Japan neće kineske vakcine za Olimpijadu

Japanski olimpijski komitet je saopštio da neće učestvovati u poslu koji je Medjunarodni olumpijski komitet dogovorio sa Kinom u vezi sa obezbedjivanjem vakcina za učesnike Olimpijskih igara u Tokiju, preneo je AP.

Taj je Komitet saopštio da je obezbedio uslove za bezbedno učešće i nevakcinisanih sportista, a da kineske vakcine nisu odobrene za upotrebu u Japanu.

Predsednik Medjunarodnog olumpijskog komiteta Tomas Bah potvrdio je da je Kina ponudila da obezbedi vakcine za učesnike Olimpijskih igara u Tokiju ove godine, a ako bude bilo potrebno i Olimpijskih igara u Pekingu.

Bah je rekao da će Medjunarodni olimpijski komitet te vakcine platiti, i za učesnike Paraolimpijskih igara. On nije rekao o koliko se vakcina radi i koja im je cena.

Bah je rekao da bi zemlje učesnice za svoje sportiste kineske vakcine dobile preko medjunarodnih partnera ili direktne saradnje sa Kinom.

A povodom prigovora da se, u okolnostima nestašice vakcina protiv Covid-19, vakcinacijom privileguju mladi sportisti, Bah je rekao da će Medjunarodni olimpijski komitet svakoj zemlji učesnici na svaku vakcinu za olimpijce kupiti dve vakcine za ostalo stanovništvo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com