Kineski lekari: U čemu s COVID-19 greše Evropljani

Evropljani greše jer nedovoljno štite lekare i ne proveravaju i one koji nemaju vidljivih simptoma novog koronavirusa, upozoravaju kineski lekari koji su se razleteli po svetu da svojim iskustvom pomognu kolegama.

Kako izveštava Blumberg, kineski lekari tvrde da evropske kolege ponavljaju greške lekara iz Vuhana koji su na početku epidemije, zbog nedovoljnog razumevanja bolesti, bili loše zaštićeni.

Profesor Ujedinjenog pekinškog medicinskog koledža Vu Dang tvrdi da lekari u Evropi preduzimaju malo mera sopstvene zaštite i zato se inficiraju virusom.

U poslednje vreme u svetu jako raste broj lekara koji su se razboleli od COVID-19. Pre toga se u Vuhanu zbog nedovoljne zaštite zarazilo hiljade lekara i medicinskih sestara, a minimum njih 46 je umrlo.

Blumberg piše da se od Italije do SAD registruje nedostatak medicinskih maski, a broj pacijenata u bolnicama oštro raste.

Neki lekari, prenosi ta agencija, obolevaju zato što infekcija dospeva u oči.

Kineski stručnjaci skreću pažnju da, za razliku od epidemije atipične pneumonije (SARS) koja je izbila 2003. godine, sada koronavirus može da protiče bez spoljnih znakova bolesti. Na taj način ljudi, a da i ne znaju, postaju prenosioci opasne bolesti.

“Uopšte mi nije jasno kako vi možete da registrujete sumnjiv slučaj i izolujete njegove kontakte ako ne sprovodite lična testiranja”, podvukao je direktor odeljenja intenzivne terapije Ujedinjenog pekinškog medicinskog koledža dr Du Bin, a prenosi Blumberg.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com