Koronavirus: Ukrajina je Evropa, ali srednjevekovna

Tako je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski reagovao na neviđeno nasilje kojim su u ukrajinskom mestu Novo Sanžari dočekani autobusi sa 45 Ukrajinaca i 27 stranaca evakuisanih iz kineskog grada Vuhana, žarišta epidemije koronavirusa.

Ukrajina je Evropa, ali srednjevekovna, rekao je Zelenski i pokušao da popravi stvar poručujući evakuisanim Ukrajincima da su dobro došli kući.

Evakuisani su u to mesto dopremljeni da bi u lokalnom sanatorijumu proveli 14-dnevni karantin.

Stanovnici mesta Novo Sanžari pregradili su put autobusu, gađali su ga čime su stigli, razbijali prozore, a nije moglo da prodje ni bez paljevine.

Intervenisale su snage reda medju čijim pripadnicima ima povredjenih.

Odmah je u mrežu pušten i kreativan video materijal, koji izvrgava ruglu i osudjuje nasilničko ponašanje Ukrajinaca.

Ali na stranu neprimereno nasilje, za koje ukrajinske vlasti podozrevaju da je organizovano, ali Ukrajinci su pokazali da ni najmanje poverenje nemaju u to da će njihove vlasti karantin organizovati i sprovesti kako treba i vodeći računa o zdravstvenoj bezbednosti lokalnog stanovništva. Video snimci unutrašnjosti sanatorujuma, u kome su se spasli evakuisani iz Vuhana, daju im za pravo.

Da bi dokazala upravo suprotno, ukrajinska ministarka zdravlja je objavila da će sve vreme karantina provesti u sanatorijumu.

Ukrajinske vlasti su joj se na tome zahvalile.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com