Lukašenko pozvao kolege iz EAES na samit uživo u Minsk

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko ne samo što ne odustaje od predsedničkih izbora planiranih za avgust, nego nervira Moskvu  i kompletnom  vojnom paradom povodom Dana pobede 9.maja  i pozivom kolegama iz Evroazijskog  ekonomskog saveza da se glavom i bradom pojave na samitu  19.maja u Minsku baš u vreme sveopšteg socijalnog distanciranja i video konferencija.

Lukašenko je, kako prenosi Moskovski komsomolac, izjavio da mu se distanciona forma lično ne sviđa, a i „ljudi već počinju da se smeju“.

Njegov poziv zasad je prihvatio Igor Dodon, predsednik Moldavije, koja je u savezu posmatrač, a Kazahstan nije potvrdio tvrdnju iz Minska da se s prednosti ma ličnog prisustva u Minsku slaže.

Kremlj je demantovao da je izmedju Lukašenka i ruskog predsednika Vladimira Putina došlo do povišenih tonova zato što je Moskva odložila paradu povodom Dana pobede, a Minsk nije.

„Naravno, svi smo  uznemireni celom tom situacijom i nadamo se da različite metode na kraju neće voditi ka eksplozivom rastu broja inficiranih, rekao je Dmitrij Peskov, pres sekretar ruskog predsednika.

Pošto su odložili toliko najavljivanu paradu povodom 75-godisnjice Dana pobede, Rusi će 9.maja imati vazdušnu paradu , za koju probe traju već danima. A za preživele veterane Drugog svetskog rata, svakog pojedinačno, pravi se mini parada pred zgradom u kojoj živi, koju s balkona prati veteran s komšilukom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com