Ministar unutrašnjih poslova : Neće da bude pokrovitelj vakcina

Pošto se u Nemačkoj vakcina protiv Covid-19 najpre nije preporučivala starijim od 65 godina, a sada se ne savetuje mladjim od 60 godina, ministar zdravlja Nemačke Jens Špan je pozvao svoje kolege u Nemačkoj vladi, starije od 60 godina da se, kao primer stanovništvu, tom vakcinom vakcinišu.

Ministar unutrašnjih poslova Nemačke Horst Zeehofer (71) odlučno je odbio da se povinuje ovom pozivu. Nema nikakve veze sa bilo kojom vakcinom ali „ne treba mi pokroviteljstvo“, rekao je Zeehofer, kako ga citira ARD.

Kako su preneli nemački mediji, ministar zdravlja Špan na konferenciji za štampu je rekao da nije poimence prozivao nijednog kolegu u Vladi Nemačke. Medjutim, nema mnogo ministara više od 60 godina  – Zeehofer, Miler, kancelarka Merkel…

Sam Span (40) uverava da će se vakcinom AstraZeneka vakcinisati čim dodje red na njegovu starosnu grupu.

On je inače brzinom svetlosti prošao put od omiljenog kandidata nemačkih medija za sledećeg nemačkog kancelara do kandidata za ostavku/smenjivanje sa sadašnje funkcije. Umesto Špana o aktuelnim pitanjima korona – epidemije, mediji sad redovno konsultuju Karla Lauterbaha, stručnjaka SPD za zdravstvo.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com