Ministarstvo zdravlja u Omsku: U urinu Navaljnog nadjeni samo alkohol i kofein

Ministarstvo zdravlja Omske oblasti saopštilo je danas da su u urinu ruskog opozicionog političara nadjeni samo alkohol i kofein.

“Jedna od verzija o stanju pacijenta bilo je trovanje nepoznatim toksinom. Zato su bez odlaganja obavljene analize na prisustvo u organizmu toksičnih materija. I već danas se može reći sa sigurnošću da oksibarbiturati, barbiturati, strihnin, sintetički otrovi nisu nadjeni. U urinu su nadjeni alkohol i kofein (detaljniji izveštaj predat je pratiocima pacijenta)”, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja Omske oblasti objavljenim „В контакте“.

Ministarstvo zdravlja je potvrdilo da je na površini odeće i na rukama Navaljnog pronađen 2-etilheksil difenil fosfat, ali ta supstanca nije toksična i u biomaterijalima pacijenta nije pronađena.

Ministarstvo zdravlja u Omsku izrazilo je spremnost da detaljne nalaze podeli sa lekarima u berlinskoj bolnici Charite.

Alekseju Navaljnom je pozlilo 20. avgusta u avionu na liniji Tomsk – Moskva. Avion se zbog toga prizemljio u Omsku, gde je Navaljni, koji je pao u komu, smešten u bolnicu. Juče je glavni lekar bolnice u Omsku saopštio da je, prema radnoj dijagnozi, kod Navaljnog došlo do disbalansa u razmeni materija verovatno zbog naglog pada šećera u krvi.

Jutros je Navaljni, na insistiranje njegove porodice i saradnika, transportovan specijalnom privatnim avionom u Berlin.

Okruženje Navaljnog i nemački mediji insistiraju na mogućnosti da je ruski opozicionar otrovan.

U Rusiji se ove jeseni održavaju lokalni izbori.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com