NATO : Ukrajini isporučiti sredstva za hemijsku i radijacionu zaštitu

Ključna rasprava na današnjem samitu NATO vodi se o predlogu da se Ukrajini isporuče sredstva za hemujsku i radijacionu zaštitu, tvrdi izveštač iz Brisela ruske državne tekevizije Rusija 1.

Isporuka tih sredstava drži se kao sigurna, budući da je Zapad  (navodnu) upotrebu hemijskih i bioloških sredstava od strane Rusije u Ukrajini odredio kao svoju novu crvenu liniju.

U Izveštaju iz Brisela nemačkog ARDa ta se ideja ne ističe, ali se u svim emisijama te televizije istaknuto mesto daje izjavi američkog predsednika Džo Bajdena da bi, prema američkim saznanjima, Rusija u Ukrajini mogla da upotrebi hemijsko i biološko oružje. Kao novoj crvenoj liniji.

U sinoćnjoj talkshow emisiji Die Woche Sandre Maišberger uverljivost Bajdenove tvrdnje dokazivana je podsećanjem da je Vašington tvrdio da će Rusija napasti Ukrajinu, pa mu se nije verovalo.Dakle..

Njujork tajms je objavio da su SAD osnovale grupu Tigar za slučaj da Rusija upotrebi hemijsko, biološko ili nuklearno oružje. Američke vlasti, ističe list, upotrebu nuklearnog oružja smatraju malo verovatnom.

Rasprava o tome ko uopšte ima hemijsko i biološko oružje se nastavlja.

Na fonu samita NATO, Ministarstvo odbrane Rusije nastavlja da tvrdi da je u Ukrajini pronašlo dokaze bioloških eksperimenata.

Ruski zvaničnici (zamenik ministra inostranih poslova Sergej Rjabkov) nastavljaju da tvrde da je Rusija do 2017.godine, pod strogom medjunarodnom kontrolom, uništila sve svoje hemijsko oružje.

Kina nastavlja da opominje SAD da su jedina država koja nije sprovela medjunarodnu obavezu da svoje hemijsko oružje uništi već je tri puta tražila odlaganje izvršenja te obaveze. Dakle, hemijsko oružje ima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com