Nevakcinisanoj deci nastava po kućama!

Moda izbegavanja vakcinacije dece postaje prava mora za razvijeni svet u kome se, delimično i zbog toga, vraćaju zarazne bolesti za koje se verovalo da su iskorenjene.

Jedna od takvih su male boginje: Svetska zdravstvena organizacija (WHO) je upozorila da je, delimično i zbog smanjenog obuhvata dece vakcinacijom, u Evropi od januara do juna ove godine virusom malih boginja zaraženo 90.000 osoba ili dvaput više nego u istom periodu 2018. Od toga najveći broj u Rusiji susednoj Ukrajini.

Gradske vlasti Moskve, glavnog grada Rusije, nisu usamljene u nameri da radikalnim merama prisile roditelje da svoju decu vakcinišu.

Grad Moskva najavljuje, izveštavaju ruski mediji, da će s Državnom dumom uskoro razmotriti ustavne prepreke ideji Gradskog sekretarijata za obrazovanje da se deci, koja u propisanim rokovima nisu primila sve propisane vakcine, onemogući pristup obrazovnim institucijama.

Predsednik moskovskog parlamenta Aleksej Šapošnjikov izjavio je da Ustav Rusije zabranjuje da se detetu uskrati obrazovanje i najdalje što bi gradske vlasti mogle to je da nevakcinisanoj deci organizuju kućnu nastavu!

Sekretarijat za obrazovanje Moskve u prilog najstrožoj regulativi navodi podatak da je tokom prošle školske godine, zbog infektivnih obolenja nevakcinisane dece objavljeno 46 karantina koji su obuhvatili 2.000 dece. A kad se dodaju ovčije boginje, to su već 434 karantina sa 11.000 dece!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com