Nije moje da vam kažem: Evo zašto Hrvatska ima 8, a Srbija 39 preminulih od COVID-19

Kao što su Ekonomske Vesti već izvestile, naša komšinica Hrvatska retko uspešno se bori s koronavirusom i to bez svakih prodiktatorskih metoda, pa bi bilo dobro da Srbija u pomoć pozove komšije Hrvate, jer ako se nastavi kako se ovde kod nas počelo teško da će ko preteći.

A recept je vrlo jednostavan. U Hrvatskoj glavnu REČ, i u bukvalnom i u medicinskom smislu, u ovoj zdravstvenoj krizi imaju tri zdravstvena radnika: ministar zdravlja Vili Beroš, direktorka bolnice za infektivne bolesti „Dr Fran Mihaljević“ Alemka Marković i direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Ili evo šta je napisao na svom Fejsbuk profilu hrvatski naučnik Igor Rudan:

„Ovo sam čekao već neko vrijeme: dakle, nakon šest tjedana, otkad je virus prvi put potvrdjen u Hrvatskoj, nalazimo se prema rezultatima obrane u ‘društvu’ najuspješnijih zemalja svijeta, kako to ova slika i prikazuje: uz nas su Singapur, Ujedinjeni Arapski Emirati, Katar, Hongkong, Novi Zeland i Estonija. Drago mi je da ljudi vide da mi Hrvati možemo ne samo biti u finalu Svjetskog prvenstva u nogometu, već i medju najboljima u zdravstvenoj zaštitu svoga stanovništva. Ipak, preduvjet je, naravno, da se stvari daju u ruke ljudima koji nešto ipak i znaju“, napisao je Rudan, a preneli su hrvatski mediji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com