Niko kao mi: Vučić prvo otvara stadione, a sad – nove mere

Iako Srbija svaki dan ima novozaraženih i gotovo svaki dan preminulih od koronavirusa, naša je zemlja prva u svetu pustila publiku na stadione.

A da ne govorimo da je, verovatno kao prva turistička sila, prva u regionu otvorila širom svoje granice, čak i prema Severnoj Makedoniji u kojoj se još uvode višednevni policijski časovi.

Iz Srbije su, posle dvoipomesečnog boravka u Srbiji, sinoć otputovali kineski lekari.

“Zbog toga što je došlo do popuštanja mera, bukvalno su se svi opustili, svima je oslabila pažnja uključujući i stručne timove za borbu protiv virusa. Za kontrolu epidemije moramo da zadržimo bistru glavu, i budimo i dalje oprezni. Naš savet je i da tamo gde se beleži povećanje, možda treba pooštriti mere, vratiti odredjene mere”, rekao je za RTS zamenik načelnika Odeljenja infektivne bolnice Lin Binliang.

Sad Aleksandar Vučić marketinški otkazuje predizborne mitinge svoje stranke, a niški epidemiolog Branislav Tiodorović za desetak dana  najavljuje nove mere – narodu.

Narodu mere? Baš na izbore?

U Srbiji su tokom posljednja 24 sata testirane 4.932 osobe, kod 71 je potvrdjen Covid-19. Istina, to je ispod graničnih 3% zaraženih od testiranih. Umrla je još jedna osoba, ukupno 252.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com