Obavezna vakcinacija sve bliža : Etički savet Nemačke većinski ZA

Od 24 člana Etičkog saveta nemačke vlade, njih 20 je za obaveznu vakcinaciju, od toga 13 za obaveznu vakcinaciju svih odraslih stanovnika Nemačke, njih 7 za obaveznu vakcinaciju samo odraslih, koji pripadaju ranjivim grupama :stariji i hronični bolesnici.

Za ovakav stav, Etički savet je dao kako opširno obrazlozenje tako i odredjene uslove, a smatrao je za potrebno da podvuče da, u slučaju uvodjenja obavezne vakcinacije, mogu biti predvidjene kazne za njeno izbegavanje, ali niko fizičkom prinudom ne može biti vakcinisan.

Nemačka vlada je početkom decembra zatražila stav Etičkog saveta o ovoj dilemi jer se očekuje da se nemački parlament o obaveznoj vakcinaciji izjasni početkom sledeće godine.

Nemački kancelar Olaf Šolc je već izjavio da će on biti za obaveznu vakcinaciju.

Sredinom decembra, uvedena je u Nemačkoj obavezna vakcinacija zaposlenih u zdravstvenim ustanovama i domovima za stare i nemoćne. Ta kategorija zaposlenih od 15.marta 2022.godine mora pri dolasku na posao pružiti dokaz o vakcinaciji ili preležanom Covid-19.

U Evropskoj uniji, kako je objavljeno krajem prošle nedelje, preko 80 odsto stanovništva kompletno je vakcinisano u Danskoj, Portugaliji i na Malti. Najmanje je stanovnika vakcinisano u Bugarskoj, samo 25, 2 odsto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com