Pitanje na mestu: Zašto Rusija vakciniše ceo svet, a svoje gradjane slabo

Ruska vakcina Sputnjik V registrovana je u 27 država, a Ruski fond za direktne intervencije tvrdi da je njime širom sveta vakcinisano oko 2 miliona ljudi.

Istovremeno, u Rusiji je do 10. februara, prema rečima direktora Nacionalnog istraživačkog centra epidemiologije i mikrobiologije Gamaljej Denisa Logunova, vakcinisano 2,2 miliona ljudi odnosno samo 1,5 odsto stanovništva, prenosi list Komersant.

Tim povodom je danas na konferenciji za štampu predsednica Evrokomisije Ursula fon der Lajen tražila odgovor na pitanje: Zašto Rusija svima nudi svoju vakcinu, a po broju vakcinisanih sopstvenih gradjana se naročito ne ističe.

„Mi još ne možemo nikako da shvatimo, zašto Rusija teoretski nudi milione i milione doza, dok je istovremeno proces vakcinacije njenog sopstenog stanovništva nedovoljan… To je pitanje na koje je neophodan odgovor“, rekla je fon der Lajen na današnjoj konferenciji za štampu, prenosi Komersant izveštaj Rojtersa.

Medjutim, Ursula fon der Lajen je izričito rekla da Evropska agencija za lekove ne može odobriti vakcine proizvedene van SAD, Velike Britanije i Evropske unije.

Ukoliko bi Rusija htela svoju vakcinu da plasira na teritoriji Evropske unije morala bi da dozvoli inspekciju procesa proizvodnje svoje vakcine ili da je proizvodi na teritoriji Evropske unije!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com