Poučan komentar Handelsblata: Svi se vakcinišu, šta Nemačka čeka?!

Pošto bi i mi u Srbiji već morali da postavimo neka pitanja u vezi sa vakcinacijom protiv Covid-19, prenosimo komentar Handelsblata adresiran na nemačkog ministra zdravlja Jensa Špana.

„Dok korona-vakcinacija u mnogim državama već uveliko traje, Nemačka čeka na odobrenje vakcine. Ministar zdravlja Jens Špan je skrušen, ali to nije dovoljno.

Velika Britanija se već vakciniše.

Amerikanci insceniraju kamione s vakcinama, koje prate američki maršali. Može biti da je to šou, ali i izabrani predsednik SAD Džo Bajden obećava da će za 100 dana biti vakcinisano 100 miliona ljudi.

U Nemačkoj su, naprotiv, izgledi loši. Ukoliko su brojevi tačni, moglo bi do kraja januara 2021. da bude vakcinisano 2 miliona ljudi, jer svako treba da dobije dve doze.

Dosad je Jens Špan bio politički dobitnik korona-krize. Kad je ranije savezni ministar zdravlja bio među top 3 u barometru omiljenosti ZDF-a?

Ali politička podrška je plašljiva srna.

Jens Špan mora da pazi da na kraju ne dospe među političke gubitnike. Ukoliko s vakcinacijom ne bude išlo kako treba, sve će oči biti uprte u njega.

Još početkom novembra Špan je objavio: ‘Kao nemački ministar zdravlja, teško bih mogao da objasnim ako bi u drugim delovima sveta jedna u Nemačkoj proizvedena vakcina brže bila primenjena nego u samoj Nemačkoj’.

Baš to je sad slučaj“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com