Smešna strana sveta: Predsednički kandidati se testirali na alkohol i drogu

Kandidati za sledećeg predsednika Ukrajine danas su dali laboratorijski materijal – krv, urin i vlas kose, za analizu, koja bi trebalo da pokaže da nisu ni alkoholičari ni narkomani.

Aktuelni ukrajinski predsednik Petro Porošenko i glumac Vladimir Zelenski jedan drugom poruke šalju i uslove za javna suočavanja razmenjuju video snimcima, tako su dogovorili suočavanje na stadionu i test na alkohol i drogu, kao uslov za to suočavanje.

Karte za suočavanje na najvećem kijevskom stadionu preko Interneta se već prodaju po ceni od 50 do 200 grivni, iako samo sučeljavanje još nije zakazano.

Oko zajedničkog mesta gde će se podvrći analizi nisu uspeli da se dogovore.

Porošenko se uputio na stadion „Olimpijski“ gde su došli lekari Kijevske gradske kliničke bolnice za bolesti zavisnosti „Socioterapija“ specijalno zbog ovog povoda.

A Zelenski se odlučio za privatnu laboratoriju Eurolab, pošto tvrdi da je jedino ona dovoljno kvalifikovana za ovaj posao.

Glavni lekar Kijevske gradske kliničke bolnice za bolesti zavisnosti Vladimir Jarij održao je odmah brifing i novinare, koji su uzimanje krvi pratili na video bimu, obavestio da je korišćeno nekoliko metoda za utvrdjivanje prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu, a da rezultate nekih brzih testova može da kaže odmah: nijedna psihoaktivna supstanca nije nadjena.

Lekar je rekao da će rezultati temeljnijih analiza biti objavljeni u naredna dva sata, tada će se znati da li je u krvi Porošenka registrovano prisustvo alkohola: nije registrovano.

A procedura analize vlasi kose može da traje i do dve nedelje. Mogu biti registrovani tragovi psihoaktivnih supstanci korišćenih šest meseci unazad.

Zelenski je objavio: „Dao sam krv, svu krv su iz mene iscedili, ali hvala Bogu, ja je imam dosta“. On je rekao da rezultati njegovih testova na alkohol i drogu biti poznati za dva dana.

Njegov štab je objavio foto-dokument: skriningom nije utvrdjeno prisustvo ni alkohola ni narkotika ni kod Zelenskog.

Ali ga je Eurolab obavestio da je njegov biomaterijal poslat na dodatnu analizu u nezavisnu laboratoriju mreže klinika HM Hospital u Španiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com