Rusija započela svoju istragu slučaja Skripalj

Rusija neće priznati rezultate istrage slučaja Skripalj koju vodi Skotland Jard, ukoliko joj ne bude omogućen konzularni pristup ruskoj državljanki Juliji Skripalj i ukoliko ruski stručnjaci ne budu uključeni u tu istragu, saopštenj je u četvrtak u Moskvi.

Istražni komitet Rusije, saopšteno je takodje, započeo je svoju istragu slučaja Skripalj i na ruskoj državnoj televiziji objavio snimke kretanja Julije Skripalj pri odlasku iz Moskve početkom marta.

Snimak prati Skripaljevu dok taksijem ide ka aerodromu, njeno kretanje kroz aerodromsku zgradu i ulazak u avion.

S obzirom da je prema jednoj od britanskih verzija Skripaljeva donela (podmetnuti) nervni otrov u Britaniju, ispitani su, rečeno je, svi koji su na ovom snimljenom putu i u avionu mogli da dodju u dodir sa Julijom Skripalj. Niko od njih, tvrdi se, nije imao bilo kakve probleme.

Ruska istraga je pronašla i moskovski (dvosobni) stan Julije Skripalj. Svoje su rekli i susedi: stan se renovira, u početku je iz njega zavijao pas Julije Skripalj, a onda su nestali i pas i Stepan s kojim je devojka živela.

Ruska strana tvrdi da je Britaniji uputila 47 pitanja vezanih za ovaj slučaj. Ni na jedno pitanje nije dobila odgovor. A Moskva, izmedju ostalog pita, ko je dao dozvolu da se Sergeju i Juliji Skripalj uzme krv, s obzirom da su bili u besvesnom stanju i s obzirom da je u takvom slučaju neophodna saglasnost rodjaka.

Sergej Skripalj, koga kao i njegovu kćerku niko nije video od 4. marta kad su navodno napadnuti nervno-paralitičkim otrovom, ima živu majku koja je svoja ovlašćenja prenela na unuku Viktoriju Skripalj, bratanicu Sergeja Skripalja.

Ruski državni tužilac Jurij Čajka neki dan je optužio britanske specijalne službe da su umešane kako u ubistvo Aleksandra Litvinjenka tako i u smrt odbeglog ruskog oligarha Borisa Berezovskog.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com