Ruski poslodavci i sindikati traže obaveznu vakcinaciju za sve odrasle

U Rusiji je obavezna vakcinavija protiv Covid-19 bar za neke delatnosti   već uvedena u 10 od ukupno 85 regiona, a od ponedeljka će biti uvedena u daljih 8 regiona, najavila je Ana Popova, glavni lekar Rusije, prenosi Komersant.

Tokom poslednjih nedelju dana, broj novoinficiranih gradjana se u Rusiji udvostručio, a udeo onih koji su se vakcinisali je medju najnižim u razvijenim zemljama, iako Rusija ne samo da je prva registrovala vakcinu protiv Covid-19 nego je registrovala tri takve vakcine.

Da će obaveznoj vakcinaciji bar nekih kategorija gradjana u Rusiji morati da se pribegne, nedavno je natuknuo i Dmitrij Peskov, pres sekretar ruskog predsednika, a objavom poziva ruskih industrijalaca i sindikata stvar je postala ozbiljna.

Naime, Ruski savez industrijalaca i preduzetnika i Federacija nezavisnih sindikata uputili su pismo Vladi RF s molbom da se uvede obavezna vakcinacija svih odraslih gradjana, sem onih koji vakcinu iz zdravstvenih razloga ne mogu da prime i onih koji već imaju visok nivo antitela.

U pismu, koje su potpisali predsednici ove dve organizacije Aleksandar Šohin i Mihail Šmakov ističe se da je obavezna vakcinacija neophodna kako bi se obnovio „prepandemijski nivo razvoja ekonomije i tržišta rada“.

Kako prenosi Komersant, dve organizacije ističu da novi slučajevi zaraze „dostižu nezapamćen  nivo“ i „zahtevaju neodložne mere Vlade, poslodavaca i zaposlenih“.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com