Ruski premijer zaražen Covid-19, vd premijera Andrej Belousov

Ruski premijer Mihail Mišustin zaražen je Covid-19 i otišao je u izolaciju, potvrdio je njegov pres sekretar Boris Beljakov.

Za vršioca dužnosti ruskog premijera, na predlog Mišustina, ruski predsednik Vladimir Putin imenovao je dosadašnjeg potpredsednika Vlade Andreja Belousova.

Dmitrij Peskov, pres sekretar ruskog predsednika, izjavio je da „ne odgovaraju stvarnosti“ informacije nekih medija da se Mišustin po isteku vremena izolacije neće vratiti na funkciju premijera.

“To je glupost”, rekao je Peskov.

Pres sekretar Mišustina Beljakov je rekao da vlada nastavlja da radi normalno.

“Sednica vlade održaće se 7. maja kako je i planirano”, rekao je Beljakov.

“Komunikacija s premijerom oči u oči bila je maksimalno ograničena već nekoliko nedelja. Svi susreti i konsultacija obavljaju su ili u vidu video konfefencija ili telefonom. Svi koji su lično komunicirali s premijerom biće izolovani i podvrgnuti dodatnim testovima”, rekao je Beljakov.

On je rekao da će Mišustin vreme izolacije provesti pod nadzorom lekara u jednoj medicinskoj ustanovi.

Mišustin je u četvrtak tokom video konferencije obavestio ruskog predsednika da je testiran na Covid-19 i da je test pozitivan.

“Vi ste veoma aktivan čovek, hteo bih da vam se zahvalim za posao koji je dosad urađen. Vi i članovi vlade, administracija predsednika, kolege iz administracije predsednika, bezuslovno, nalazite se u zoni posebnog rizika… Kad se nađete u bolnici, kad dodjete u bolnicu, telefonirajte mi obavezno”, rekao je Putin Mišustinu, a prenosi Izvestija.

Mihail Mišustin je za ruskog premijera izabran polovinom januara 2020.godine.Pre toga je bio direktor Poreske službe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com