Smešna strana Srbije: Gvozdenom disciplinom se samoprocenite

Gradjane Republike Srbije, koji se iz inostranstva budu vraćali posle 18 sati 18. septembra, zbog opasnosti od unošenja i širenja smrtonosnog koronavirusa, dobiće na granici zdravstveno upozorenje, odlučilo je Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

U zdravstvenom upozorenje će im se savetovati da popune test samoprocene na Covid-19. Test je dostupan na internet adresi e-zdravlje.gov.rs.

„Popunjavanje ovog upitnika pomoći će im da dobiju bolji uvid u svoje opšte zdravstveno stanje i rezultat testa će biti pokazatelj da li je potrebno da se jave u kovid ambulantu.G Gradjanin koji popunjava test treba da, rezultat odštampa ili sačuva, kako bi imao dokaz o uradjenom testu“, navodi se u saopštenju.

Po uradjenom testu, gradjanin će dobiti uputstvo da li da ode u kovid ambulantu ili ne.

„Period posebnog zdravstvenog nadzora traje 10 dana, tako da desetoga dana od povratka iz inostranstva, gradjani koji pri prvom testu nisu dobili uputstvo za odlazak u kovid ambulantu, treba da još jednom urade test samoprocene na Covid-19. Ukoliko rezultati tada pokažu da nema opasnosti od infekcije, posebni zdravstveni nadzor za njih prestaje da važi“, precizira se u saopštenju Ministarstva zdravlja Srbije.

Gradjani se pozivaju da ova uputstva slede s gvozdenom disciplinom….

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com