Smešna strana sveta: Neka koronavirus napadne Kudrina i Čubajsa, ako sme

Iznenadni odlazak ruskog premijera Mihaila Mišustina u izolaciju zbog infekcije koronavirusom, pobudio je, naravno, medijske sumnje.

Poznati ruski novinar Vladimir Pozner na svojoj stranici Pozner Online izrazio je sumnju u te sumnje: s uverenosti od 90% Pozner tvrdi da je kod Mišustina zaista potvrdjen Covid-19 i da je on bivšem pomoćniku predsednika Rusije Andreju Belousov funkciju premijera prepustio privremeno.

Ali, Pozner ostavlja 10% mogućnosti da je koronavirus kod Mišustina izmišljen kako bi se narodu pokazalo da šale nema, virus stiže i do dobro čuvanog premijera. Zato, pamet u glavu… I čak bi takav scenario ocenio kao pametan.

Rusi su neviđeno duhovit narod.

I imaju svoje „omiljene pacijente“ kad ih duhovitost spopadne. A medju najomiljenije  spadaju reformatori iz 90-tih godina.

Tako su na ovih 10% Poznera na forumu yanex.ru reagovali ovako: “E, za Mišustina nam puca prsluk. On nije stigao ništa da (nam) uradi. Ali kad bi se koronavirus dokopao Grefa (German, direktor Sberbanke), Čubajsa (Anatolij) i Kudrina (Aleksej), e tad bismo znali da je stvarno opasno.”

Inače, Čubajs i Kudrin zauzimaju lepe pozicije i u Putinovoj Rusiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com