Šta ima novo pred izbore: Da li će Hrvati 5. jula reskirati zdravlje zbog politike?

Otprilike nedelju dana pred parlamentarne izbore zakazane za 5. jul, u Hrvatskoj se vladajuća Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) i opoziciona Socijaldemokratska partija (SDP) spore da li je i ko je rizikovao zdravlje gradjana kad je izbore namestio baš u vreme kad koronavirus ponovo u Hrvatskoj uzima zalet.

Za Socijaldemokratsku partiju Hrvatske i njenog šefa Davora Bernardića dileme nema: HDZ je svesno ušao u rizik i reskirao zdravlje gradjana.

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović, koji je izbore raspisao, priznaje da je i sam imao dileme, ali, kad je Sabor raspušten, nije bilo druge nego da se ide na izbore. A Sabor je raspustio HDZ.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković loptu opet vraća na Pantovčak u dvorište Milanoviću: predsednik Republike je prava adresa za ove prigovore, budući da je on odlučio o terminu, a postojala su čak tri ustavna termina za održavanje izbora, on je izabrao 5. jul, a mogao je i 21. jun, rekao je Plenković.

Pošto je i Goran Ivanišević, trener najboljeg tenisera na svetu Novaka Djokovića, objavio da je pozitivan na Covid-19, obnovljen je pritisak na Plenkovića, koji je posetio Adria Tour u Zadru, da ide u samoizolaciju ili da se bar testira. Da pokaže da je zakon jednak za sve.

Plenković ponavlja da je medju učesnicima tog kontaminiranog teniskog turnira bio samo 2-3 minuta, da ne spada u definiciju slučaja za testiranje i izolaciju, a da će, uostalom, slušati stručnjake.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com