Sve u javnom interesu : Aleks Hok poništio vizu Novaku Djokoviću

Prema australijskim zakonima, odluka ministra za imigracije je konačna, ipak advokatski tim Novaka Djokovića ranije je, pretpostavlja se u cilju kupovanja vremena, objavio da ima spremnu žalbu na ovakav ishod : australijski ministar za imigracije je upravo saopštio da je prvom teniseru sveta poništio vizu za ulazak u tu zemlju.

U svom saopštenju, australijski ministar za imugracije je naveo :

„U skladu sa nadležnostima koje mi daje Zakon o imigraciji  doneo sam danas odluku da poništim vizu gospodinu Novaku Djokoviću iz razloga zdravlja i javnog reda. To je bilo u javnom interesu“.

Aleks Hok je dodao :

„Ova odluka je doneta posle rešenja Saveznig suda od 10.januara 2022.godine. Pri donošenju te odluke brižljivo sam uzeo u obzir  sve informacije koje su mi na uvid stavili Ministarstvo za unutrašnje poslove, australijska granična služba i gospodin Djoković „.

Vlada Skota Morisona je posvećena zaštiti granica Australije, posebno u doba pandemije, zaključio je australijski ministar za imigracije Aleks Hok.

Pozivajući se na komentare pravnika, svetski mediji tvrde da se sada samo postavlja pitanje da li će australijski organi  iskoristiti i sledeću mogućnost koju im pruža zakon i Djokoviću izreći višegodišnju zabranu ulaska u zemlju.

Prvi veliki teniski turnir u ovoj godini Australian Open počinje u ponedeljak 17.januara. Novak Djoković, koji je na tom turniru već pobedio 9 puta, prvi meč je trebalo da igra s Momirom Kecmanovićem.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com