Svet je jadan, pardon, jedan: Tramp je žrtva govora mržnje

Medijski i politički protivnici američkog predsednika Donalda Trampa nesmetano koriste govor mržnje pokrivajući se svojim samoproglašenim liberalnim pogledom na svet.

Poslednji primer je korišćenje kortikosteroida dexamethasone u lečenju američkog predsednika od infekcije Covid-19. Zbog korišćenja ovog leka, koji eliminiše prateće upalne procese, masovno se dovodi u pitanje sposobnost američkog predsednika da obavlja svoju funkciju i donosi važne odluke.

Lek dexamethasone početkom septembra je preporučila Svetska zdravstvena organizacija (SZO) za „lečenje pacijenata sa ozbiljnim i kritičnim Covid-19“. Ova preporuka lekarima korespondirala je sa objavom meta-analize u The Journal of the American Medical Association prema kojoj tretman dexamethasone-om smanjuje stopu smrtnosti kod ozbiljnih slučajeva Covid-19 za trećinu!

Sad se tvrdi da upotreba ovog leka u lečenju Trampa govori jednu od dve stvari: ili je Tramp imao ozbiljnije simptome Covid-19 nego što su njegovi lekari objavili, ili je u njegovom lečenju korišćen rizičan lek sa opasnim sporednim efektima sve do psihoza, lek koji može da umanji prirodni imuni odgovor tela pacijenta.

Ili kako piše Yahoo Life: „Čak i ako je dexamethasone pomogao u borbi s Covid-19, doktori brinu da bi on za rezultat mogao da ima u najboljem slučaju konfuziju, a u najgorem psihoze“!!!

Mediji se pozivaju i na mišljenje klinike Mayo u kome stoji da taj lek imitira efekte hormona koje prirodno stvara naša nadbubrežna žlezda, čime smanjuje upale, ali istovremeno proizvodi sporedne efekte kao „rast pritiska u očima (glaukom), zadržavanje vode, oticanje nogu, visok krvni pritisak, dobijanje na težini“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com