Teorije zavere, broj 1: Afrika bez najavljene korona-katastrofe

Sve redom medjunarodne organizacije (SZO, UN, MMF, SB) i zapadne zemlje, uvek spremne da ulete u pomoć, a oslonjene na stručne studije (Londonska škola, higijenu i tropsku medicinu), uveravali su nas proteklih meseci da su svi evropski korona-karantini, oboleli i mrtvi ništa prema katastrofi koja čeka Afriku, ako koronavirus tamo dodje.

Došao je, ali bez katastrofe.

U Evropi je 17. maja bilo oko 1,3 miliona obolelih od Covid-19, u SAD je 18. maja bilo 1,48 milion obolelih, u Africi oko 70.000.

Stručne studije, koje su projektovale katastrofu, sad smenjuju stručne studije, koje objašnjavaju zašto do sigurne katastrofe nije došlo.

Mediji Francuske, kao bivše kolonijalne sile, redovno i opširno izveštavaju o događajima u Africi.

TV France 24 sad objašnjava zašto, uprkos lošoj zdravstvenoj infrastrukturi, u Africi do katastrofe nije došlo.

Prvo, tvrdi se, Afrika je poslušala savete i udružila se u zajedničkom odgovoru na korona-krizu.

Drugo, izvršene su zdravstvene pripreme: spremljen bolnički kapaciteti, broj laboratorija povećan sa 2 na 26. Započeta su testiranja, uvedeno obavezno nošenje maski.

Treće, Afrika se na prvo upozorenje zatvorila. Početkom aprila, kad je u celoj Africi bilo registrovano 6.200 Covid-19 slučajeva 32 od 55 afričkih zemalja zatvorila su svoje kopnene granice.

Četvrto, Afrika je profitirala od svoje slabe povezanosti sa svetom. Uticajni medicinski časopis Lancet tvrdi da je Afrika deset puta manje izložena nego Evropa opasnosti od uvoza koronavirusa.

Peto, priznaje se da je Kina, odakle je stigao koronavirus, prvi partner Afrike, ali se tvrdi da su vazdušne veze Afrike sa SAD i Evropskom unijom mnogo razvijenije nego vazdušne veze sa Kinom.

Uz napomenu da se virusi po svetu šire samo kretanjem ljudi, navodi se primer AIDS. Zbog slabih veza Afrike i Azije, Azija je ostala pošteđena epidemije.

Šesto, afričko stanovništvo je mlado. Prema procenama UN medijala starost stanovnika Afrike je 20 godina! Samo 5% stanovništva staro je 65 i više godina. To bi trebalo da svedoči o dobrom imunitetu, ali tu postoje rezerve zbog čestog obolevanja i lošeg lečenja stanovništva od bronhitisa, pneumonije, AIDS-a i drugih bolesti.

Dakle, zašto su katastrofične zapadne prognoze omanule. Da Afrika ima mlado stanovništvo i navodno slabe vazdušne veze sa Kinom nije se znalo ranije?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com