Tramp i Bolsonaro jedini svetski lideri zaraženi koronavirusom

Američki predsednik Donald Tramp (73) pridružio se jutros maloj grupi svetskih šefova država do kojih je stigla infekcija novim koronavirusom.

Od aktuelnih šefova svetskih država u toj se grupi nalazi još samo brazilski predsednik Žair Bolsonaro. Njemu je infekcija dijagnostifikovana 7. jula. Ali se Bolsonaro s optimizmom oslonio na svoju sportsku prošlost.

Brazil ima oko 217 miliona stanovnika ili 2,8% svetskog stanovništva. Ali od ukupnog broja smrtnih ishoda infekcije Covid-19 u svetu 14,1% desilo se u Brazilu. Do 2. oktobra u 12 sati u svetu je, prema podacima Džon Hopkins univerziteta, preminulo 1.023.395 ljudi od toga 144.680 u Brazilu.

Da je infekciju preboleo na nogama, bez simptoma, saopštio je i beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko, takodje pred predsedničke izbore u toj zemlji.

Britanski premijer Boris Džonson nije šef Velike Britanije, to je formalno kraljica Elizabeta II, ali je redak medju svetskim premijerima koji je, s ozbiljnim simptomima, lečen i izlečeno od Covid-19.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com