U Americi 12% teško pogođenih koronavirusom stari izmedju 20 i 44 godine

Pošto su političari prosuli mleko, na osnovu ipak oskudne statistike izolujući i izlažući neprijatnostima deo stanovništva, medicinski stručnjaci sad, izgleda, pokušavaju nemoguće: da mleko vrate u flašu.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti SAD tako je objavio rezultate svog istraživanja i medicinskog vrednovanja podataka o starosnoj strukturi obolelih i umrlih od COVID-19 u Americi u periodu februar – sredina marta. Ti su rezultati i novi i iznenađujući, primećuje Biznis Insajder prenoseći ih.

U SAD je do 16. marta prijavljeno 4.226 slučajeva COVID-19. Od tog broja 29% se odnosilo na osobe starosti izmedju 20 i 44 godine, što je više od četvrtine inficiranih.

Od 4.226 slučajeva, 508 osoba je zbog komplikacija moralo u bolnicu. Od tog broja, 20% su bile osobe starosti od 20 do 44 godine, a 18% osobe starosti od 45 do 55 godina.

Od ovih 508 osoba teško pogođenih bolešću, na intenzivnu negu je moralo da bude upućeno njih 121. Od tog broja 12% bilo je staro od 20 do 44 godine. Jedan procenat slučajeva iz ove grupe od 20 do 44 godine okončan je smrću.

Prema dosad raspoloživim podacima stopa smrtnosti od COVID-19 u svetu je 4,2%. Od 0,28% u Nemačkoj do 8,29% u Italiji.

Najverovatnije s istim ciljem, gotovo sve ključne televizije sveta prenele su video poruku koju je, navodno, iz Hillington Hospital u Londonu svojim kolegama poslala izvesna Tara Džejn Langston. Da se s koronavirusom ne šale ni za živu glavu.

To je za poruku naročito važno, ona ima 39 godina.

Langston je za MailOnline rekla: “To je kao da vam je u plućima staklo, to je teško objasniti, ali svaki udisaj je prava bitka”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com