U Novom Pazaru bez preminulih od Covid-19

Štab za vanredne situacije Novog Pazara u petak je objavio da u prethodna 24 sata nije bilo preminulih od Covid-19 u Opštoj bolnici Novi Pazar što je posle dužeg vremena dobra vest.

Kako prenosi Radiostoplus, u saopštenju se navodi da je u toj bolnici u petak bio smešten 241 Covid-19 pacijent, 9 ih je bilo na respiratorima, a 14 na mehaničkih ventilaciji.

Ipak, potraga za krivcem za zdravstvenu katastrofu koja je zadesila Novi Pazar i njegovu okolinu se nastavlja.

Pošto je predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić, povodom početka konsultacija o novoj vladi Srbije, rekao da će „tražiti krivično – pravnu, moralnu i svaku drugu vrstu odgovornosti ljudi koji su u svojim lošim činjenjem, nečinjenjem ili zloupotrebama pomogli da situacija bude tako loša“, o istoj se stvari izjasnila i Stranka demokratske akcije Sandžaka.

Podsećajući da je ta stranka 4.maja tražila da se parlamentarni izbori odlože za 6.septembar, generalni sekretar SDA Ahmedin Škrijelj je rekao da ta stranka „ne oseća ni gram odgovornosti“ za lošu zdravstvenu situaciju u Sandžaku.

SDA je sprovodila predizbornu kampanju i organizovala skupove jer su iz  zdravstvenih ustanova stizale informacije da je sve u redu i da je korona virus pobedjen, rekao je Škrijelj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com