U Novom Pazaru hospitalizovano 330 Covid-19 pacijenata

Tokom poslednja 24 sata u Novom Pazaru je potvrdjeno novih 98 Covid-19 pacijenata, pa je broj hospitalizovanih porastao na 330.

“Do naglog skoka hospitalizovanih došlo je jer smo postali regionalna kovid bolnica, pa smo primili 55 pacijenata iz Sjenice gde se virus rasplamsao”, rekao je koordinator Opšte bolnice Novi Pazar Mirsad Djerlek, a prenosi Radiostoplus.

“Najblaže rečeno situacija u Sjenici je bliska katastrofi. Samo u subotu smo imali 11 sahrana, mada nisu svi preminuli bili inficirani. Narod je u panici. Početkom prethodne nedelje smo u kovid ambulanti imali 34 pregleda dnevno, da bi u nedelji  za nama taj prosek iznosio čak 180-220 pacijenata dnevno”, rekao je za Direktno.rs direktor Doma zdravlja u Sjenici Fuad Ćatović.

On je rekao da se pacijenti sa težom kliničkom slikom upućuju u veče zdravstvene centre kao što su Novi Pazar, Užice, Prijepolje, Nova Varoš, a oni sa srednjom kliničkom slikom hospitaluzuju se u bolnici u Sjenici.

“Sada je kod nas smešteno 37 pacijenata sa srednje teškom kliničkom slikom”, rekao je Ćatović za Direktno.rs

U poslednja 24 sata u Opštoj bolnici Novi Pazar preminula je od  Covid-19 jedna ženska osoba, dok se njih 8 nalazi na respiratorima, rekao je Djerlek.

Dve osobe su prebačene u tercijarne ustanove.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com