U Vuhanu otvoren Muzej pobede nad koronavirusom

U Vuhanu, kineskom gradu u kome se prvi put pojavio novi koronavirus koji izaziva bolest Covid-19, otvoren je Muzej pobede nad koronavirusom.

Muzej zauzima 1.000 kvadratnih metara.

U njemu su, kako slikom izveštava ruska državna televizija Rusija 1, izloženi svi predmeti koji svedoče o kineskoj, inače uspešnoj borbi s novim koronavirusom.

Među izloženim predmetima su i originalni skafanderi, koje su nosili lekari i medicinske sestre, ceo jedan zid posvećen je svedočanstvima o primljenoj pomoći iz celog sveta, izloženi su i crteži koje su crtali oboleli na poklon medicinskom osoblju.

Izložene su i knjige koje su čitali oboleli – ruski novinari su medju njima našli i naravno slikali knjigu „Kako se kalio čelik“.

Prema podacima Džon Hopkins univerziteta, Kina, država sa 1,4 milijarde stanovnika, registrovala je od izbijanja epidemije koronavirusa 91.373 slučajeva infekcije. Preminulo je od posledica Covid-19 4.739 ljudi.

Poređenja radi, u Francuskoj, državi sa 67 miliona stanovnika, od izbijanja epidemije je potvrdjeno 1.458.999 slučajeva Covid-19. Umrlo je 37.057 građana Francuske.

Prema podacima Džon Hopkins univerziteta trenutno su u Kini aktivna ukupno 492 slučaja Covid-19. U Francuskoj je od 17. do 30. oktobra potvrđeno 497.214 novih slučajeva Covid-19.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com